Predstavljajte si, da ste se ravno opravili zaposlitveni razgovor in imate res dober občutek.
Kaj bo sledilo sedaj?
Običajno, po uspešnem razgovoru, delodajalci v mnogih primerih zahtevajo od vas reference šele, ko se štejete za resne kandidate. Občasno pa bodo podjetja prosila kandidate, naj predložijo seznam referenc, k prijavi na delovno mesto. To se običajno dogaja bolj v konzervativnih industrijskih sektorjih, kot so pravni poklici, delovna mesta v vzgoji za otroke, v gradbeništvu in na zveznih delovnih mestih. Akademske vloge lahko poleg tega zahtevajo tudi reference.
Za iskalce zaposlitve je pomembno, da začnete načrtovati in pripravljati napotitve za zaposlitev že pred službenim razgovorom in ga ne puščajte, dokler vas delodajalec ne prosi za seznam referenc.
Kaj so reference za zaposlitev?
Reference so vsi tisti ljudje, ki lahko odgovorijo na vprašanja o vaši:
? izobrazbi,
? zgodovini dela,
? spretnostih,
? sposobnostih in
? delovnem slogu.
 
Reference lahko vključujejo nekdanje:
? delodajalce,
? menedžerje,
? kolege,
? učitelje ali profesorje,
? poklicne in osebne povezave ter druge, ki lahko potrdijo vaše sposobnost opravljanja dela.
 
Ko se lotite priprave, da sestavite seznam referenc se zgodi lahko naslednje – vaš um postane prazen. Mnogi ljudje se trudijo ustvariti svojo zmagovalno vrsto referenc za zaposlitev.

V idealnem primeru želite organizirati približno tri do pet referenc, ki izpolnjujejo naslednje izbirne kriterije:

  1. Ljudje, ki poznajo vaše moči in sposobnosti in na katere se lahko zanesete, da bodo do vas pozitivni. Prav tako vas morajo dobro poznati, da so pripravljeni in sposobni odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih postavi bodoči delodajalec, in potrditi vaše podatke o življenjepisu.
  2.  Za kandidate s predhodnimi delovnimi izkušnjami bi morali večino referenc dobiti nekdanji menedžerji ali nadzorniki ali celo sodelavci, s katerimi ste tesno sodelovali. Primerni so, če se vam zdi, da vas dovolj dobro poznajo, da lahko natančno ocenijo vaše delovne odgovornosti in uspešnost.
  3. Pripravniki ali študentje lahko pokličejo profesorje, učitelje, skrbnike, svetovalce za obštudijske šole, trenerje in vse strokovnjake, s katerimi so imeli razumne stike, kot so delodajalci s krajšim delovnim časom.

Preden osebo navedete kot referenco, jo predhodno pokličite in pridobite njeno dovoljenje. Zelo slabo se bo odražalo, če se bodoči delodajalec obrne nanj in s klicom preseneti.

Izberite dobro mešanico ljudi, ki lahko zagotovijo informacije o vas. To potencialnemu delodajalcu pomaga do popolne slike. Povsem sprejemljivo je vključiti reference, ki niso vaši prejšnji delodajalci. Tudi poslovni sodelavci, stranke in stranke so ustrezne reference, če imajo dovolj znanja o vaših sposobnostih in dosežkih. Če opravljate skupnost ali prostovoljno delo, lahko člane teh organizacij uporabite tudi kot reference.

Izogibajte se navedbi osebnih prijateljev ali družinskih članov kot možnih referenčnih preverjanj. Delodajalci menijo, da so ti viri informacij nezanesljivi.Imeti jih je treba enostavno. Potencialni delodajalec bo razočaran le, če ne bo mogel dobiti vaših referenc o zaposlitvi. Reference naj bodo čim bolj aktualne. Delodajalci običajno najprej preverijo vaša zadnja delovna mesta in menijo, da so to najbolj zanesljive informacije.

Kaj pa reference za zaposlitev kandidatov z malo ali brez delovnih izkušenj?Za kandidate z začetno stopnjo lahko uporabite osebno referenco ali referenco za delo. Tukaj najdete predloge te vrste referenc.

Ali se preverjajo reference delovnih mest?

Seveda. Delodajalci običajno preverjajo reference po začetnem razgovoru, če jih zanima povabilo kandidata na drugi razgovor ali ponudbo za delo. Sklici na delovna mesta se uporabljajo tudi kot orodje za pregledovanje pri ožjem izboru kandidatov. Najbolj nenavadno bi bilo, če bi delodajalec ponudil zaposlitev, ne da bi preverjal reference za delo.Pisne reference za delovna mesta se običajno preverijo s telefonskim preverjanjem referenc.

 

Originalni članek si lahko preberete na povezavi spodaj.

https://www.best-job-interview.com/personal-character-reference.html