Lahko bi rekli, da sta šport in delo dve polarni nasprotni domeni; Šport je  aktivnost za konec tedna s prijatelji, delo pa je delo.

Uskladitev dela in osebnega življenja je lahko težavna. To še posebej velja, če imate zahtevno službo, dolgo pot na delo, nenavaden delovni čas ali fizično naporno delo. Za ohranjanje dobrega zdravja pa je še vedno priporočljivo, da ste fizično aktivni – ne glede na službo.

Podjetja se zanašajo na to, da zaposleni sodelujejo pri doseganju stvari. Spodbujanje zaposlenih k skupnemu športu  torej spodbuja občutek timskega duha, ki bi se lahko odrazil na način, kako se razvijajo med delovnim časom. Ukvarjanje s športom bi pogosto pomenilo tudi konkurenčno prednost, kaj šele, da bi izboljšalo zdravje in kondicijo delovne sile. Število odsotnosti se izboljša, ko je aktivna delovna sila aktivna.

 Oprostili bi vam, če ne bi športa in posla uvrstili v isto kategorijo, vendar sta obojestransko koristna na način, da je telesna dejavnost zdrava za vas ali mene, telesna aktivnost pa je zdrava za podjetje. ‍Ljudje se moramo gibati, tako iz nas pridejo le najboljše strani. Šport razbistri glavo in se oddalji od podrobnih nalog, da vsake toliko časa pogledamo širšo sliko. Takrat običajno vidimo boljši način reševanja problema. Šport na delovnem mestu je lahko močan motivator za zaposlene, da so še boljši.

Zdrava konkurenca spodbuja timsko delo in sodelovanje, izziva zaposlene k uspehu in nagrajuje večje rezultate. Ekipni šport je močan vir goriva za delovanje ekipe na vseh valjih. Šport ruši ovire, spodbuja timsko delo in komunikacijo ter pomaga ustvariti občutek pripadnosti in zaupanja med zaposlenimi.

Team building prav tako izboljšuje moralo zaposlenih in pomembno prispeva k motivaciji zaposlenih ter krepi zaupanje med zaposlenimi, kar zagotavlja večjo produktivnost.

Ugotovitev, kako uravnotežiti svoje delo in udarjanje v telovadnico, bo bistvenega pomena, če želite ostati ali postati fizično pripravljeni. Preizkusite različne možnosti vadbe, čas in trike, s katerimi boste lažje našli pravo ravnovesje, ki ga iščete.

 

Veseli smo, da lahko z vami delimo, kako pri nas razbistrimo zaposlene glave in se oddaljimo od podrobnih nalog.

Pri nas vzdržujemo športni duh v dobri kondiciji.

Spodbujamo športne zgodbe v lokalnem okolju, ena od teh je Šmarješki tek, ki se ga zaposleni v podjetju udeležimo.

Ponosni smo tudi, da jim že četrto leto pomagamo pri pokroviteljstvu in s tem spodbujamo športno zgodbo, ki nas razveseljuje vsako leto.

 

Maham vam, Tina