Iščete novo službo?

Kateri je najboljši način za začetek iskanja zaposlitve, iskanje podjetij, ki želijo z vami opraviti razgovor, in zaposlitev?

Tu je deset korakov za iskanje nove zaposlitve, vključno s tem, kje iskati zaposlitve, najboljša delovna mesta, ki jih je treba uporabiti, kako uporabiti povezave za pospeševanje iskanja zaposlitve, kako pripraviti intervju, kako nadaljevati in več nasvetov, kako se zaposliti za naslednjo službo.

Katera spletna mesta je najbolje uporabiti za hitro iskanje prostih delovnih mest? Oglejte si najboljša spletna mesta iskalnikov zaposlitve, banke zaposlitev, spletna mesta podjetij, spletna mesta, spletna mesta z nišnimi delovnimi mesti in spletna mesta, navedena po vrstah delovnih mest. Razmislite tudi o sodelovanju z zaposlovalcem, da povečate svoje priložnosti. Preglejte seznam najboljših delovnih mest, ki jih lahko uporabite za začetek.

Uporabite iskalnike zaposlitve za iskanje zaposlitve z uporabo ključnih besed, ki se ujemajo z vašimi interesi in lokacijo, kjer želite delati. Z zožitvijo iskalnih kriterijev boste lažje osredotočili svoje iskanje zaposlitve in dobili boste ustreznejše sezname delovnih mest, ki jih boste lahko pregledali, in manj neustreznih seznamov delovnih mest, ki jih boste lahko prepletali. Z naprednimi možnostmi iskanja se pomaknite na mesto, kjer želite delati, in na določene položaje, ki vas zanimajo.

Ustvarite profile na LinkedInu in drugih spletnih mestih. Močna osebna znamka, ki vas prikazuje v profesionalni luči, bo zaposlovalcem, delodajalcem in stikom prinesla močan pozitiven vtis o vas kot kandidatu, ki bi ga moral zanimati.

Zdaj, ko ste ustvarili profile na mrežnih spletnih mestih, jih začnite uporabljati. Povežite se z vsemi, ki jih poznate, saj nikoli ne veste, kateri stik vam lahko pomaga pri iskanju službe ali vas poveže z nekom, ki lahko. Če ste univerzitetni diplomant, si oglejte možnosti mreženja, ki jih imajo na voljo univerze. Ali spadate v poklicno združenje? To bo še en dober vir za povezovanje v mreže.

Obstajajo številne aplikacije, pripomočki, pripomočki in orodja, ki vam bodo pomagala pospešiti iskanje zaposlitve in upravljati kariero. Z njimi lahko organizirate iskanje zaposlitve in prihranite dragocen čas iskanja zaposlitve. Številne dejavnosti iskanja zaposlitve boste lahko opravljali s pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Imate seznam podjetij, v katerih bi želeli delati? V nasprotnem primeru je dobro raziskati podatke o podjetju in ustvariti seznam podjetij, ki jih želite iskati pri iskanju zaposlitve. Vse informacije, ki jih potrebujete, so na voljo na spletu, na spletu pa je enostavno najti podrobne informacije o potencialnih delodajalcih. Ko imate seznam sanjskih delodajalcev, pri katerih bi radi delali, lahko naredite nekaj posebnega, da boste opazili vašo prošnjo. Morda se boste celo lahko prijavili za prejemanje e-poštnih obvestil o novih prostih delovnih mestih takoj po objavi.

Kako delodajalci vedo, da imate znanje, ki ga iščejo? Morali jih boste pokazati. Pomembno je, da si vzamete čas za pisanje ciljnih življenjepisov in spremnih pisem, ki vaše kvalifikacije natančno povezujejo z merili za zaposlitev za delovna mesta, za katera se prijavljate. Vodja zaposlovanja bo lahko že na prvi pogled videl, zakaj in kako ste usposobljeni za to delovno mesto. Imeli boste veliko boljše možnosti, da dobite intervju, kot če bi poslali samo splošno pismo in življenjepis.

Če si boste vnaprej vzeli čas za pripravo na razgovor, boste uspeli. Bolj ko ste pripravljeni, manj stresno bo.

Preden se odpravite na razgovor, raziščite podjetje, se primerno oblecite, vadite odgovore in postavljajte vprašanja na razgovoru ter si prizadevajte, da bi anketarja navdušili s svojimi sposobnostmi, izkušnjami, samozavestjo in strokovnim znanjem.

Kako delodajalci vedo, da imate znanje, ki ga iščejo? Morali jih boste pokazati.

Pomembno je, da si vzamete čas za pisanje ciljnih življenjepisov in spremnih pisem, ki vaše kvalifikacije natančno povezujejo z merili za zaposlitev za delovna mesta, za katera se prijavljate. Če si boste vnaprej vzeli čas za pripravo na razgovor, boste uspeli. Bolj ko ste pripravljeni, manj stresno bo. Pomembno je, da po intervjuju nadaljujete tako, da se zahvalite vsem, s katerimi ste se srečali. Prav tako ponovite svoje zanimanje za položaj in vodjo najema opomnite, zakaj ste odličen kandidat za to delovno mesto.

Vsakdo je rad, da ga cenimo, in hitro e-sporočilo ali opomba, v kateri se anketarju zahvalite za čas, vam bo dala še eno priložnost, da naredite dober vtis. Ko prejmete ponudbo za službo, si je treba vzeti čas in natančno oceniti ponudbo, da se odločite za sprejetje ali zavrnitev.

Ni vam treba sprejeti dela samo zato, ker vam je bilo ponujeno, vendar ga natančno ocenite in če ga zavrnete, to storite vljudno. Upoštevajte, da ni nujno, da gre za odločitev “da” ali “ne”. O pogojih se boste morda lahko pogajali z nasprotno ponudbo. Morda se boste morda lahko dogovorili o nekaterih dodatnih ugodnostih, zaradi katerih bo delo bolj privlačno.

Maham vam, Tina

Originalni članek si lahko preberete na spodnji povezavi

https://www.thebalancecareers.com/steps-to-find-a-new-job-2060725