Začetek nove službe je velik mejnik v vaši karieri. Torej, ko se vaš prvi dan hitro bliža, se boste nedvomno počutili navdušeni in nekoliko nervozni. Konec koncev, z novo službo pride veliko sprememb, od nove rutine in poti v službo, do novega okolja. Takim prilagoditvam se boste morali hitro prilagoditi, da zagotovite močan začetek.

Vendar pa obstaja še nekaj manj očitnih prilagoditev, ki jih morda niste nujno pričakovali, ko ste se začeli pripravljati na začetek nove službe, tiste, ki bi vas lahko ujele in prehitele vaš korak, če se ne pripravite.

Prilagoditev #1: Počutite se kot novinec

Brez dvoma ste se počutili umirjeno, prijetno in imeli vse odgovore pri svoji zadnji službi, zdaj ste novinec, ki postavlja vsa vprašanja. To je ena najtežjih prilagoditev, s katero se morate soočiti.

Poskusite dati prednost svojemu učenju in se najprej osredotočiti na razumevanje strateških prednostnih nalog podjetja, s katerimi najpomembnejšimi ljudmi gradite odnose in katere naloge bodo del vašega vsakdanjega življenja. Med usposabljanjem zastavite veliko vprašanj in ne bojte se zastaviti istega vprašanja več kot enkrat. Bolje je, da pojasnite nekaj, v kar niste prepričani, v nasprotju s poznejšim, ko se pričakuje, da boste te podatke že poznali. Navsezadnje ste novi in ​​vprašanja so pričakovana.

Prilagoditev #2: Nimate takojšnjega dobrega odnosa s svojim novim šefom

Verjetno se ne boste takoj ujeli z novim šefom. Da, v svoji prejšnji vlogi ste s svojim vodjem razvili dober odnos in odličen delovni odnos. Sčasoma ste začeli ceniti njihov najljubši način komuniciranja, njihova pričakovanja in njihove standarde. Zdaj pa boste morali v svoji novi vlogi znova vzpostaviti ta pomemben odnos iz nič.

Najprej si razčistite glavo vseh vnaprej ustvarjenih idej o svojem novem šefu na podlagi prejšnjega. Nobena dva šefa nista enaka in vzeti si bo treba čas, da spoznate novega. Lahko začnete vzpostavljati odnos pred začetnim datumom, tako da po e -pošti pošljete upravitelju sporočilo, da preveri, ali želi, da pred začetkom opravite kakšno pripravljalno delo, ali pa ga vprašajte, ali bi se radi dobili na kavi. Prav tako je dobro, da že na začetku razumete, kaj vaš šef pričakuje od vas v prvem tednu, drugem tednu, enem mesecu itd. Od zdaj naprej bodite proaktivni pri načrtovanju sestankov, da bi razpravljali o svojem napredku.

Nazadnje bodite potrpežljivi. Ne poskušajte začeti odnosa, ki še ni nastal in ne zavidajte svojim kolegom, ki že imajo odličen, dolgotrajen delovni odnos z vašim novim šefom. Potrpežljivost je vrlina in sčasoma boste z vodjo ustvarili dobro dinamiko, če ste proaktivni in se boste potrudili.

Prilagoditev #3: Takoj se ne počutim popolnoma integrirano

Kultura podjetja je v bistvu osebnost podjetja in je vpeta v številne okoljske dejavnike, na primer v način interakcije nadrejenih s preostalo delovno silo, dinamiko, ki jo imajo zaposleni med seboj, in prevladujočo delovno etiko, vrednote in cilje poslovanja. Ko se zavedate, kako zapletena in drugačna bo vaša nova kultura na delovnem mestu, ni čudno, da se bo na to treba navaditi, zato ne bodite presenečeni, če doživite malce kulturnega šoka. Za to prilagoditev se lahko pripravite tako, da pred začetkom dela dodatno raziščete podjetje. Oglejte si njihove račune v družabnih medijih, poklicno spletno mesto in profil, saj lahko pogosto kažejo na glas podjetja in ustvarite sliko o tem, kako se osebje medsebojno povezuje.

Zjutraj pred nastopom prvega dne, pozitivno naravnajte svojo miselnost  in si obljubite, da se boste pogumno vključili v to neznano okolje. Pogovorite se z vsemi, zapomnite si imena, postavljajte vprašanja in opazujte vse okoli sebe. Bodite potrpežljivi in ​​ne pozabite, da je za resnično prilagajanje novi organizaciji potreben čas.

Prilagoditev št. 4: Občutek, da ne morete biti pristni

Lahko traja nekaj časa, da se vključite v to novo kulturo podjetja. Tako vas bo v prvih nekaj tednih morda zamikalo, da poskusite spremeniti svojo osebnost ali pa postati nekaj, kar niste, da bi se prilagodili. Očitno je ključna profesionalnost, vendar ostanite to kar ste, najprej zato, ker ste bili zaposleni na podlagi tega, da je vaš pristni jaz dober za kulturo podjetja, in ne ta, za katerega mislite, da ga ljudje želijo spoznati.

Za oblikovanje kulture podjetja so potrebne vse vrste osebnosti in nedvomno se odlično ujemate na svoj edinstven način. Ostanite zvesti sebi in sčasoma se boste počutili kot del ekipe.

Prilagoditev #5: Pogrešate staro službo

Tudi če vam zadnja služba ni bila tako všeč, lahko v prvih nekaj tednih naenkrat občutite nostalgijo. Morda se vam bo celo zdelo, da se želite vrniti. Ne pozabite, da je ta občutek normalen pri začetku novega dela, še posebej, če se težko spopadate s katero od zgornjih prilagoditev. Vendar se morate spomniti, da ste prejšnje delo zapustili z razlogom, in poskusite tega ne primerjati. To je nov začetek in sčasoma bo vaša prejšnja služba izledala kot oddaljen spomin.

Prilagoditve na vaše novo službeno okolje in vsega ostalega, bi lahko trajale od tri do šest mesecev, včasih pa tudi dlje, odvisno od tehničnosti in višine vloge. Ključno je, da se pripravite na te manj pričakovane prilagoditve in se z njimi soočite s pozitivnim in potrpežljivim odnosom.

Ne pozabite, da je ta sprememba le še eno poglavje v vaši karierni zgodbi o uspehu in uspeha ne morete doživeti, če občasno ne naredite koraka zaupanja.

Maham, Tina

 

Celotni članek si lahko preberete tukaj https://social.hays.com/2017/09/19/five-adjustments-new-job/