V mladosti, veliko časa posvetimo razmišljanju o tem, kaj bomo, ko bomo odrasli. Predstavljate si, kako bi bilo delati na različnih področjih.

Sanjate o spremembah, ki bi jih radi dosegli, in načrtujete najboljši način, kako jih uresničiti.

Koga vprašati za karierni nasvet?

Eden najboljših kariernih nasvetov, ki sem jih kdaj dobil, je prišel od mojega prvega kariernega mentorja. Rekel je, da če hočeš nekaj, moraš poiskati nekoga, ki to ima, in vprašati, kako je  to naredil/-a. Ni šlo samo za doseganje določenega cilja, položaja ali ravni dohodka. Naučil me je gledati celotno sliko. Kakšen življenjski slog so imeli? Ali so imeli nadzor nad svojim časom? Ali so imeli ravnotežje med delom in zasebnim življenjem, ki jim je ustrezalo?

Kako prositi za karierni nasvet?

Vprašanje za nasvet v vaši karieri je lahko ranljiv in zastrašujoč proces. Zahtevati povratne informacije je vedno malce stresno. Tu so trije koraki, s katerimi bo prošnja za karierni nasvet nekoliko lažja:

Postavite konkretna vprašanja

Spraševanje ljudi za “nasvet” morda ne bo prineslo rezultatov, ki jih iščete. Z določeno poizvedbo v mislih boste prišli dlje.

Vprašajte jih o izkušnjah.

Čeprav bo verjetno vsakdo, ki ga poznate, imel nekaj dragocenega za ponuditi, bodo najboljši nasvet prišli od ljudi, ki imajo osebne izkušnje, na katere se lahko oprejo.

Vlagajte v odnos Premišljen nasvet lahko pride od koder koli. Ljudje bi lahko ob druženju po službi pustili nasvete, ki bi jim spremenili življenje. Toda namesto da bi to prepustili naključju, prosite nekoga, da vam bo mentor, ali najemite kariernega coach-a.